Skagen Gaard i snart 400 år

Da Bodø by ble født for 200 år siden var Skagen Gaard på Straumøya nesten det samme. Gården ble bygget i 1624 å driftet som gårdsbruk fram mot slutten av 1910. Etter den tid har Skagen Gaard huset både fattige, eldre og blitt brukt som feriekoloni. I dag er det Anne Jakhelln og Pål Skjegstad som har overtatt stafettpinnen med å drifte den ærverdige gården på Straumøya. Skagen Gaard har i løpet av de siste 10-årene gjenvunnet sin storhetstid. Gården fremstår i dag som et populært mål for folk i nærområdet som ønsker å avvikle arrangementer eller folk langveisfra som ønsker en historisk opplevelse i fantastiske omgivelser.

– Skagen Gaard har i løpet av de siste 10-årene befestet seg som et populært sted for folk i nærområdet som ønsker å avvikle arrangementer som konfirmasjoner, bryllup eller andre store begivenheter. I tillegg har vi et stadig voksende bedriftsmarked som ønsker et intimt tilholdssted for konferanser eller opplevelser. Med sine snart 400 år er Skagen Gaard med sin beliggenhet blitt et populært sted for ulike aktiviteter, forteller Pål Skjegstad til radio8000.no. Hovedbygningen på 800kvm rommer 10 dobbeltrom og en spisesal med historisk sus der opp til 50 mennesker kan nyte kortreist mat. I tillegg er den gamle skolestua tatt i bruk som konferanserom.

-Vi spiller selvfølgelig på gårdens alder. Alt interiør tilhører fortiden noe som gjør at gjestene som overnatter på Skagen Gaard får en opplevelse de sent glemmer. Vi legger i tillegg opp til tradisjonsmat. Råvarer var ikke mangelvare den gang gården ble bygget. Slik er det også i dag og for gjester som ikke kjenner Saltstraumen eller området rundt blir det en opplevelse å få middagen servert like etter at den kommer rett opp fra havet, forteller Skjegstad. Skagen Gaard ønsker å tilrettelegge opplevelser gjennom det som skjer i dag og det som skjedde nesten 200 år før Bodø ble født. Konseptet er å oppleve nuet gjennom en historiereise på snart 400 år. Funn av bosetning i området forteller om at det har vært mennesker nær gården i 10.000 år. Da blir feiringen av Bodø by en pusling i denne sammenhengen, noe både Anne Jakhelln og Pål Skjegstad utmerket vet.

-Selvfølgelig er bosetninger i området svært gamle og det gjør det ekstra morsomt for gjester som kommer fra utlandet. Vi har og kommer til å få gjester vi dessverre ikke kan omtale offentlig, men trivelig er det at gården kan huse både gjester som er verdenskjente og gjester som kommer fra nabolaget. Skagen Gaard er åpen for absolutt alle som ønsker en trivelig stund i et trivelig miljø. Jeg kan dessverre ikke si hvem som har vært her av internasjonale størrelser, men jeg kan si en ting, sier Pål Skjegstad til radio8000.no. -Det absolutt triveligste vi gjør er å ha gjester fra nærområdet som har det trivelig og gøy i selskap med en bygning som er nesten dobbelt så gammel som Bodø by. I tillegg vil jeg berømme samarbeidspartnere som gjør det mulig for Anne og meg å gjøre Skagen Gaard til det gården skal være. Et samlingsted for alle og et historisk sted som setter fokus på alle som bor i Salten og i Norge. Mennesker har vært her i over 10.000 år og mennesker vil fortsatt være her, sier Pål Skjegstad til radio8000.no.

4cc397_0a0061cf743c44fbad9eb0f928401f45

Hør radiointervjuet her

 

Del gjerne våre saker:

Related posts

Leave a Comment