SYKKELHUS FOR SALTEN

Sykkelhuset as i Bodø har i mange år vært en markant aktører i markedet. Bedriften som ligger på Leira i Bodø har i løpet av de siste 15 årene bygd opp en kundegruppe som er stor i Salten. Samtidig har eieren av Sykkelhuset as vært lur. Bengt Jensen og hans team har faset ut produkter som ikke holder mål. Bedriften står i dag igjen med det beste som markedet har å tilby. Både innen tilbehør og sykler.

– Jeg bruker å si at jeg ikke orker og skru på eia ”mannskit”, sier Bengt Jensen til radio8000.no. –Med dette mener jeg at det ikke skal være nødvendig å kjøpe produkter som ikke holder mål. Selv om en sykkel kanskje koster litt mer enn billigsykler får man det igjen med lite servicekostnader og heller gleden over å ha et produkt man kan bruke år etter år. Det samme gjelder også utstyr til sykkelen. Noe så selvfølgelig som ei sykkelveske tror jeg at vi har skiftet leverandør på i alle fall 10 ganger før vi fikk et produkt vi kunne være stolt av og som kunden kunne bruke uten å tenke på reklamasjon, forteller Jensen.

De siste årene har EL-sykkelen blitt populær, selv om de første så dagens lys for over 20 år siden. Også her finnes det utallige varianter, priser og modeller. Sykkelhuset as på Leira har gjort det samme som med vanlige sykler. Plukket ut produkter som de mener holder kvalitet. – Selv om det ikke er EL-sykler vi selger mest av har vi sett en økende interesse de siste årene, forteller Jensen som samtidig ønsker å avlive en myte. – Det fortelles at man blir lat av å bruke EL-sykkel. Dette er heldigvis ikke riktig. Svært mange kommer seg ut og for mange som har fysiske vansker, unge som gamle, er EL-sykkelen blitt en kjærkommen tilvekst til opplevelser ute i naturen. Man må faktisk tråkke på en EL-sykkel noe som gjør at alle får god trim også av denne sykkelen, forteller Jensen til radio8000.no

Sykkelhuset as har de siste årene omsatt for i underkant av 10 millioner pr år, noe Jensen beskriver som helt greie tall. Det er først og fremst konkurransesykler bedriften på Leira har spesialisert seg på, men er også kjent for utleie av sykler og fyrverkerisalg på tampen av hvert år. Sykkelhuset har et stort verksted og en omfattende utstyrsavdeling. – Vi har nærmarkedet i Salten, men selger også sykler og tilbehør i hele Nordland. Vi har flere idrettslag og aktører innen sykkelsporten som viktige samarbeidspartnere, men for meg personlig er dagen mest givende med å få snakke med kunder som er innom for å få strammet opp et hjul eller kjede, forteller eieren av Sykkelhuset as til radio8000.no.

Sykkelhuset 2

Hør intervjuet i Fredagsmagasinet

 

Del gjerne våre saker:

Related posts

Leave a Comment