Strikkeklubb i Tyrkia

Innslaget ”Frykt ikke Tyrkia” i Fredagsmagasinet ble hørt og ikke minst lest av mange. Bakgrunnen for innslaget var at turoperatører i Salten har valgt å innstille destinasjoner til Tyrkia grunnet trykt for uroligheter. Radio8000.no har valgt å se nærmere på om det er grunn til trykt og denne gangen en turen kommet til noe så uvanlig som en strikkeklubb i Kemer. Nina Lein er en av initiativtakerne bak klubben.

– Det er selvfølgelig trist at uroligheter ved grensen til Syria gjør at nordmenn ikke ønsker å reise til feriemål i Tyrkia, men i vårt området er det stille og ikke minst langt til områder med uroligheter. Vi som har feriehus i området får mange spørsmål fra nordmenn som ønsker å ta seg en ferietur til landet, men ikke helt våger på grunn av hva som fortelles i norsk presse. Vår erfaring er at det er like trygt å være i Kemer-området som andre steder, forteller Nina Lein til radio8000.no.

Faktisk er det så stille og rolig i området at Nina Lein sammen med andre har etablert egen stikkeklubb i Camyuva. Feriebyen ligger noen kilometer vest for Kemer og huser mange fra Salten som har feriebolig i Tyrkia. I Kemer kommune har i overkant av 1.500 familier fra Norge egne feriehus. Interessen for feriehus i området var på topp for 10 år siden da de fleste av dagens eiere etablerte seg i landet. Med over 300 soldager i året og vennlige mennesker, omkranset av verdens tredje beste kjøkken, er det ikke vanskelig å forstå interessen. I tillegg skaper noe så uvanlig som en egen strikkeklubb en sosial dimensjon for beboere i området.

-Det er utrolig kjekt å være samlet hver mandag ettermiddag. Hvor mange som deltar avhenger av hvor mange familier som er i området og ikke minst interessen for strikking. Ideen er ikke bare strikking men å ha noe sosialt og samle seg rundt her nede. Det er viktig for oss som er i området over lengre tid. I tillegg er det ikke bare oss nordmenn som er interessert i oppskrifter og garnvalg. Det er mange tyrkiske kvinner innom for å vise frem hva de gjør og sammen utveksle ideer samt erfaringer. Nå begrenser jo språket mye av kommunikasjonen men det å peke på bilder samt vise hverandre hvordan vi strikker behøver ikke noe språk, forteller Nina Lein til radio8000.no. Hver mandag ettermiddag samles det flere titalls mennesker bak strikkepinner og oppskrifter i den lille ferielandsbyen. Intervjuet med Nina Lein kan du høre i Fredagsmagasinet.

Del gjerne våre saker:

Related posts

Leave a Comment