Internett og helse i Salten

Odd Ivar Wilhelmsen er et kjent navn innen behandling av muskler og ledd i Bodø. Siden 90-tallet har naturterapeuten drevet både tradisjonell og alternativ behandling fra sin klinikk i Bodø. Fra oppstarten på 90-tallet fram til for noen år siden fylte tradisjonelle belastningsproblemer hverdager til terapeuten. Radio8000.no tok pulsen på helsa å fikk vite at flere og flere sliter med problemer forbundet med aktiviteter på nettet gjennom nettbrett og mobiler.

-Dessverre har vi sette at belastningsproblemer grunnet for mye bruk av mobil eller nettbrett på internett har eksplodert de siste årene. Dette gjelder først og fremst belastninger knyttet til skulder og nakke men også fingrene kan få gjennomgå gjennom alt for mye trafikk på nettet og gruppen av mennesker som får problemer blir stadig yngre, forteller Wilhelmsen. Wilhelmsen vil rope et lite varsku til unge mennesker å forteller til radio8000.no at belastingsproblemer fort kan bli til skader.

-Det aller beste for alt som har med kroppen å gjøre er trening slik at man ikke belaster kun en gruppe muskler men hele kroppen. Unge mennesker ser kanskje ikke dette men foreldre eller andre i nær omgangskrets bør bli flinkere til å fortelle ungdommen at mange timer foran en datamaskin kan forårsake skader som man må slite med lenge, forteller Wilhelmsen til radio8000.no.

Odd Ivar Wilhelmsen-En annen og kanskje mer alvorlig tendens vi har sett de siste årene er at stadig flere innen helseyrkene sliter med belastingsproblemer. Årsakene til dette kan være mange og sammensatte men det som går igjen hos de mange pasientene vi har i denne gruppen er økt arbeidspress, statisk arbeid og psykososiale forhold knyttet til stadig flere arbeidsoppgaver og arbeidspress. Det samme kan sies om andre yrkesgrupper som bruker kroppen, men behandling av ansatte innen helsesektoren har økt dramatisk bare siste året, forteller Odd-Ivar Wilhelmsen til radio8000.no. Terapeuten forteller videre at bedrifter er blitt en viktig kundegruppe for klinikken. Stadig flere innen næringslivet ønsker å forebygge helseskader. Gjennom de behandlingsmetoder vi kan tilby kan vi være med å gi ansatte i en bedrift forebyggende behandling slik at man slipper belastingsproblemer og dermed sykemeldinger, forteller Odd-Ivar Wilhelmsen til radio8000.no.

Odd-Ivar-Wilhelmsen-annonse

Du kan høre intervjuet med klinikksjefen i Fredagsmagasinet.

Del gjerne våre saker:

Related posts