Frykt ikke Tyrkia

Flere norske turoperatører har valgt å kansellere ferieturer til Tyrkia. I Bodø er samtlige direkteavganger til landet kansellert ut året. Grunnen er frykt for uroligheter i landet. I Kemer har nærmer 1600 norske familier ferieboliger. Mange kommer fra Salten. De kjenner seg ikke helt igjen i beskrivelsen av landet som utrygt. Det gjør heller ikke Kenan Fidan ved en av Kemers mest kjente restauranter og tilholdssted for nordmenn i området, Merhaba Garden.

– Det finnes områder i Tyrkia der det er uroligheter, men i Kemer er det svært rolig og ingen frykt uroligheter heller. Tyrkia er et stort land og skulle man sammenligne Norge og Tyrkia med frykten for uroligheter ville man ikke reise til Oslo fordi det var uroligheter i Bodø. Så langt er det fra Kemer til områder der det kan være uroligheter, forteller Kenan Fidan til radio8000.no.

Tyrkia har for alvor merket nedgang i turisttilstrømningen og ferieglade nordmenn lar seg lett skremme av terrororganisasjoner som sprer frykt med trusler om aksjoner. Til radio8000.no forteller Fidan at han kjenner stort sett samtlige norske familier som bor i området og at det i liten grad diskuteres terror eller at noen frykter for egen sikkerhet. Likevel forstår Kenan Fidan skepsisen med å reise til feriemål som kan være utsatt for mulige aksjoner fra terrorister.

-Verden er blitt så liten gjennom mediers beskrivelse av konflikter rundt om i mange land. Terrororganisasjoner truer med aksjoner i hele Europa men mange som kjenner til terrorister som sprer frykt vet at de i liten eller ingen grad vil lykkes med dette. Skal vi gå rundt å være redd for ferie vil vi heller ikke oppleve noe. Skal vi i tillegg vektlegge det ulike terroristorganisasjoner forteller har vi tapt kampen mot terroren. En kamp vi ikke skal tape. Det som i alle fall er sikkert er at det er trygt i Kemer og over 300 soldager i året burde heller ikke skremme noen, forteller Fidan til radio8000.no.

Kenan Fidans oppfatning deles av UD. For noen dager siden gikk Utenriksdepartementet ut med ei melding etter spørsmål fra nordmenn som ønsket ferieopphold i Kemer. UD kunne fortelle at det ikke var forbundet med fare å reise til Kemer. Det var ikke framsatt trusler overfor norske statsborgere i området og dermed ikke forbundet med noen risiko å feriere, meldte UD. Så er det bare å pakke feriesekken og signalisere til turoperatører at man fortsatt ønsker direktefly fra Bodø til Antalya.

Intervjuet med Kenan Fidan kan du høre i Fredagsmagasinet.

Del gjerne våre saker:

Related posts

2 thoughts on “Frykt ikke Tyrkia

  1. Anita

    Men det kan skje i kemer ,alanya å side å man vet jo aldri hvor desse terroristene slår til

  2. GUNNAR

    Det er så sant som det er sakt , , så bare kom til Antalya ,Kemer og Anlania

Leave a Comment