Dyresykehuset i Nordland

Mange i Salten kjenner ”dyrehospitalet” i Bodø eller Evidensia Bodø Dyresykehus som selskapet egentlig heter. Dyresykehuset ble startet i 1990 av daværende distriktsveterinær Olav Nilsen i samarbeid med veterinær Ivar Skålbones. I 1991 kom dagens klinikksjef Hanne Myrnes inn som medarbeider. I dag er dyresykehuset det største i Nordland og huser 12 meget høyt kvalifiserte ansatte. Radio8000.no har besøkt klinikken der våre kjæledyr får god og trygg behandling gjennom svært godt kvalifiserte hjelpere.

Tradisjonelt er det fastlegen som sørger for å ivareta oss mennesker som pasienter. Det klarer fastlegen i mer enn 90 prosent av alle tilfeller. Det resterende tar spesialisthelsetjenesten seg av og sørger dermed for trygghet gjennom kvalifisert helsepersonell i alle ledd. Slik er det også i dyreverden i Salten. Veterinæren er førstelinjetjenesten for våre kjæledyr. Spesialisthelsetjenesten finner vi i Bodø. Ved Evidensia Bodø Dyresykehus som er et av landets best utstyrte for å kunne utføre diagnostikk og behandling både innen somatikk og litt psykiatri.

Hanne Myrnes-Vi dekker det meste her ved dyresykehuset og kan også utføre kompliserte operasjoner. I tillegg fungerer klinikken som førstelinjetjeneste der i all vesentlig grad hunder og katter møter sin lege, forteller klinikksjef Hanne Myrnes ved Evidensia Bodø Dyresykehus. Myrnes har vært knyttet til klinikken siden 1991. Først som veterinær og hun har siden vært med å bygge opp klinikken til et topp moderne sykehus som i dag fremstår som fylkets største. Dyresykehuset i Bodø har pasienter fra hele fylket men Salten-området står nok for det meste av grunnlaget for å ha et dyresykehus i Bodø.

-Det er nok først og fremst somatikk som de fleste av klinikkens ansatte sysler med, men vi har også avdeling for atferd der vi forsøker å hjelpe både hunder og katter til en bedre hverdag. På mange måter fungerer dyresykehuset på samme måte som et sykehus for oss mennesker. Hos oss har vi mye av det samme utstyr og fagfolk som kan betjene utstyret til å behandle samt foreta inngrep hvis det er nødvendig. I tillegg har vi et moderne laboratorium som gjør at de fleste prøver blir utført og analysert på bygget, forteller Myrnes til radio8000.no.

Du kan høre intervjuet med klinikksjefen i Fredagsmagasinet.

 

EVIDENSIA-Bodo_NO_BLUE-RGB1

Del gjerne våre saker:

Related posts