AVIS – Nordnorsk bilutleie

Bilkjøp og bilhold oppleves av de aller fleste som forbundet med store kostnader. De siste årene har privat leasing blitt mer vanlig siden man i liten grad binder opp kapital på samme måte som et tradisjonelt billån. Mange oppfatter dette som de eneste to alternativene til å disponere en bil, men er det egentlig det? Gunnar Pedersen i AVIS forteller til radio8000.no om et tredje alternativ som stadig flere for øynene opp for.

-Det er stadig flere i Salten som ser leiebil som et svært gunstig alternativ opp mot kjøp av bil gjennom tradisjonelt lån eller leasing. Bilhold koster en familie over 50.000 kr pr. år. Enkelte familier har i tillegg behov for to privatbiler. Det som har vært en trend de siste årene er at mange går inn på leieavtaler med oss. Med en leiebil til 170 kroner pr dag sier det seg selv at familier kommer svært gunstig ut hvis man legger om noen vaner. Et annet moment er at svært mange eldre som flytter fra bydelene inn til bykjernen kvitter seg med privatbilen til fordel for en leiebil, forteller Gunnar Pedersen til radio8000.no.

Avis 2AVIS i Bodø har vært en familiebedrift siden 1989. I 2011 ble Budget slått sammen med AVIS og de to bilutleieselskapene blir i dag driftet under samme paraply. AVIS har en bilpark på over 200 kjøretøyer i høysesongen og er en betydelig leverandør av tjenester til offentlig forvaltning. Utleieprisene har stått på stedet hvil de siste 10 årene men selskapets ni ansatte ved AVIS i Bodø har sett nye trender i markedet, forteller daglig leder.

-Landsdelen er i sterk vekst og behovet for fleksibilitet i et selskap som vårt har økt. Vi er i dag samarbeidspartnere med større reiselivsaktører i Nord-Norge. Folk flest begynner å etterspørre produkter med en klar miljøprofil. AVIS i Bodø var landets første bilutleier av elektriske biler. Det gjorde vi allerede i 2009 og beviste dermed at vi som alle andre er levende opptatt av miljøet. Konkurransen om kundene er selvfølgelig hard noe vi i AVIS har møtt med et lojalitetsprogram for våre kunder som slår svært gunstig ut. Turismen er et marked som er under stadig utvikling og vekst. Også her ligger vi litt i forkant med fleksible avtaler til aktørene, forteller Gunnar Pedersen.

I privatmarkedet blir leiebil i perioder stadig mer populært. Pedersen forteller radio8000.no at det er fleksibiliteten som stadig flere får øynene opp for. -Det er helt klart at det har sine store fordeler å ha en leiebil i perioder. Her kan man bytte kjøretøy etter behov til en svært lav kostnad. Har man behov for en varebil en dag eller to, eller en større bil til begivenheter som skjer i familien, er det lett å bytte kjøretøy. Man trenger ikke tenke på forsikring eller vedlikehold. Det er med i prisen, forteller Gunnar Pedersen til radio8000.no.

Radiointervjuet kommer i Fredagsmagasinet.

 

AVIS Bilutleie Bodø
AVIS Bilutleie Bodø
Del gjerne våre saker:

Related posts

Leave a Comment