Lions i Salten

Til neste år feirer Lions 100 år. Organisasjonen teller i dag over 11.000 medlemmer i Norge som har valgt å være til tjeneste i nærmiljøet. I Salten er det åtte klubber der tre av klubbene er lokalisert i Bodø. Lions er en av svært få organisasjoner på verdensbasis der innsamlede midler ikke skal gå til drift av organisasjonen. Lions er kanskje mest kjent i Salten for å stå bak Valnesfjord Helsesportssenter med innsamlede midler gjennom Føde Fjær aksjonen, men klubbene gjør en formidabel innsats i lokalmiljøet gjennom sitt valgspråk: Til Tjeneste.

Frivillige organisasjoner har de siste årene slitt med rekruttering av nye medlemmer. Lions har i flere år hatt negativ medlemsutvikling og i fjor ble en av landets eldste klubber, Lions Bodø, lagt ned. Til neste år er Lions 100 år noe som vil bli markert i Salten. Klubbene arbeider nå med planer om et større arrangement i forbindelse med jubileet. Nå skal ikke alt svartmales tross negativ medlemsutvikling forteller Inge Pettersen til Fredagsmagasinet. Lederen for Lions Bodø/Bodin mener at arbeidet Lions gjør er alt for viktig i lokalmiljøet til ikke å brette opp armene for å få flere medlemmer.

– Vi har sett både i egen klubb og i andre frivillige organisasjoner at man sliter med rekruttering av nye medlemmer. Lions er en organisasjon som har svært mye å tilby nye medlemmer. Ut fra forutsetninger og ønsker kan man arbeide både lokalt, nasjonalt og internasjonalt med prosjekter innen humanitær bistand. Lions er verdensomspennende og er representert i stort sett samtlige land på kloden. En viktig grunn er at organisasjonen ikke tar stilling eller deltar i spørsmål av religiøs eller politisk karakter. Lions er en organisasjon som først og fremst arbeider i lokalmiljøet med økonomisk støtte gjennom innsamlede midler, forteller Pettersen til Fredagsmagasinet.

Lions har en rekke humanitære prosjekter på verdensbasis. I Norge drives det blant annet opplæring i skoler, førerhunder, aktivitetsuker og en utrettelig kamp mot narkotika, men det er ikke først og fremst dette som gjør Lions så interessant, mener Inge Pettersen.

– Lions ønsker at medlemmer skal trives gjennom sosiale aktiviteter i klubbene. Dette er og blir en svært viktig del av organisasjonen. På klubbmøter legger vi opp til aktuelle foredrag fra ulike aktører og vi besøker i tillegg bedrifter eller andre viktige aktører i lokalmiljøet. Lions Bodø/Bodin har egen fiskefestival som arrangeres hvert år i Bodø og gjennomfører selvfølgelig Tulipanaksjonen hvert år. Sistnevnte under parolen: Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne.

I Fredagsmagasinet kan du høre mer om arbeidet Lions gjør i lokalmiljøet.

Stoett-Lions-Tulipanaksjon-30.-april-2016

Del gjerne våre saker:

Related posts

Leave a Comment